Skillnaden mellan olika typer av lån

Det finns olika typer av lån möjligheter som ett företag kan ta. Det du ska börja med att fundera över är anledningen till lånet, vad behöver du det till och hur stort behöver det vara. Sedan kan du gå vidare och titta på vilka olika typer av lån som finns och vilket som kan vara rätt för ditt företag. Få mer information online om vilka möjligheter som finns.

Företagslån

Företagslån är som ett privatlån fast till företag. Det är en rör sig oftast om en fast summa som företaget betalar månadsvis.

De allra flesta långivare brukar godkänna alla olika slags bolagsformen men kraven är att företaget som ansöker om lån måste vara aktivt samt vara registrerat i Sverige.

Den största skillnaden mellan ett privatlån och ett företagslån är att lånebeloppet kan vara mycket högre i ett företagslån.

Företagskredit

Företagskredit fungerar på samma sätt som ett privat kreditkort. Det är det snabbaste sätter att få loss pengar till företaget. Denna typen av företagslån passar bäst om företaget har lång betaltid på fakturorna eller om du vill ha en backup för att täcka upp oförutsedda utgifter.

Fördelen med krediten är att du bara betala ränta på den delen av krediten som du har använt vilket skiljer sig från ett traditionellt lån.