Olika stora maskiner

Olika jobb behöver olika typer av maskiner. Grävmaskiner gräver och lastbilar fraktar. Vissa maskiner är större än andra då det krävs detta. De flesta maskiner kräver utbildning och inte vem som helst klara av att köra dessa maskiner.

Skogsmaskiner

Arbete i skogen har förändrat betydligt de senaste åren och ny teknologi har skapat nya bekväma skogsmaskiner att arbeta i. Våra krav har höjts och vi har insett hur viktig arbetsmiljön är för oss. Även tillverkare av stora maskiner har insett detta och tillverkar idag maskiner som är bättre anpassade för dagens arbetare.

Lastbilar

Dagens moderna lastbilar har utvecklats till att bli allt miljövänligare än tidigare. Det sägs att 24 stora lastbilar bullrar mindre än vad en lastbil gjorde 1970. Även bränsleförbrukning har sjunkit med 40 procent sedan 70-talet. Den som idag kör lastbil har en bekväm arbetsplats jämfört med tidigare och oftast så befinner de sig dygnet runt då de sover och kör om vart annat.

Grävmaskiner

Även här så har utvecklingen gått framåt med bekvämare hytter och teknik som gör det hela mycket behändigare att använda. Dagens moderna grävare är mycket mer effektiv än vad de varit tidigare. Även här så är arbetsmiljön i fokus och hytterna är sköna och moderna att arbeta i.