Köp de maskiner företaget behöver

Gör en analys av verksamhetens maskinbehov och undersök om det finns maskiner som är bättre att hyra, innan du köper de maskiner företaget behöver.

Hyr maskin om det passar

Maskiner du använder sällan kan passa bra att hyra istället för att köpa. Men om de är kritiska för verksamheten bör du försäkra dig om att det finns ett bra utbud i ditt närområde. Därför kan du kontakta uthyrare och fråga dem vilka maskiner de har och hur tillgängligheten ser ut under dina hektiska perioder.

Köp maskiner nya eller begagnade

När du vet vilka maskiner du behöver är det dags för research. Kolla upp olika maskiner och försök få en bild av deras livslängder och underhållsbehov. Undersök deras miljöpåverkan så att du hänger med nu när miljökraven på arbetsmaskiner ökar. Undersök tillgängligheten på reservdelar, verktyg och tillbehör – du hittar allt på nätet.

Sedan är det dags att göra slag i saken. Och köpa de maskiner företaget behöver, så att maskinparken är i gott skick inför din högsäsong.

Kontrollera dokumentationen om du köper begagnade maskiner

Om du köper de maskiner företaget behöver begagnat, kontrollera att du får med en fordonspärm som innehåller dokumentation för maskinen. Därför att det kan finnas myndighetskrav på att maskiner ska ha viss dokumentation.