Den viktiga skyddsutrustningen

Vissa yrken kräver mer skyddsutrustning än andra men oavsett vad vi arbetar med så är det viktigt att vi skyddar oss så vi inte skador oss på något sätt. Det gäller att alltid använda relevant utrustning som skyddar oss från eventuella skador.

Skydda din hörsel

Inom industri och entreprenad så kan det vid vissa tillfällen vara höga ljudnivåer och hörseln är viktig för oss och det gäller att vi ser till att dämpa ljudnivåerna så det inte bli skadliga för vår hörsel. Det finns idag bra hörselskydd och öronproppar som hjälper till att skydda dig och dina öron. Se till att använda rätt produkter för att skapa en ljudnivå som är bra för din hörsel. Ha alltid hörselskydd på när du är i de miljöer detta krävs. Att slarva med detta kan kosta dig din hörsel och det vill ingen ska hända.

Skydda din kropp

Skor med stålhätta är viktigt när man arbetar med tunga detaljer och som kan skada dina fötter på något sätt. Som oftast så är sådan skor också tåliga och mer rejäla i sitt utförande. Inom verkstad och industri så krävs det mer skyddsutrustning än någon annanstans. På byggen så är hjälm brukligt för att skydda sig från nedfallande föremål. I de flesta fall så är det arbetsgivaren som ska begränsa riskerna med hjälp av relevant skyddsutrustning, om detta kan man läsa hos Arbetsmiljöverket och deras sajt. Olika yrken kräver olika skydd och det gäller att se till att man får det som krävs för arbetet.