Att anlita experter för olika jobb

För dig som renoverar hemmet är det bra att anlita hantverkare för olika delar i sin renovering. Att anlita rörmokare, elektriker och målare är väldigt bra för delar som du själv inte behärskar.

Anlita experter

Det är enkelt att hitta rörmokare i Stockholm för dig som behöver hjälp snabbt av kunniga personer. Vare sig du har stopp i avloppet, behöver hjälp att anlägga vattenledningar eller vill installera en ny värmepanna så finns det hjälp att få. Att anlita hantverkare är inte bara ett bra tips utan ett måste i vissa fall, då behörighet krävs för flera typer av arbeten i hemmet.

Ta in offerter

När du anlitar en hantverkare för renovering är det bra att först och främst göra en lista på allt du behöver hjälp med. På så sätt är det enkelt att ta in en offert så att du får en uppfattning om vad arbetet kommer att kosta. Både rörmokare och övriga hantverkare brukar specificera både materialkostnad och arbetskostnad i sina offerter. Att tänka på när du tar emot en offert är att ROT-avdraget får räknas in, det innebär att du får göra avdrag på 30% upp till ett visst belopp på allt arbete som utförs i ditt hem. Du kan läsa mer om detta inne på Skatteverkets hemsida.

Välj rätt hantverkare

Värt att tänka på när du bestämt dig för att anlita en hantverkare är att ta in referenser. Är du nöjd med offerten och kostnaden för arbetet är det dags att börja höra sig för. Du kan ofta be om referenser från hantverkaren där du har möjlighet att kontakta tidigare kunder via telefon. Det är en väldigt god idé så att du får en uppfattning om huruvida hantverkaren är bra eller inte. Att renovera huset är en dyr investering och det är värt all tid i världen att kolla upp sin hantverkare i förväg för att vara på den säkra sidan.