Är den svenska sommaren för kort

Är ni också några av de som tycker att den svenska sommaren är för kort? Ni är inte alls ensamma om denna önskan och det blir fler och fler som väljer att i alla fall under en tid flytta till ett varmare land.

Det kan vara så att man säljer sitt hus här hemma i Sverige och skaffar sig en lägenhet istället. När hösten kommer så väljer man att bege sig till trakterna kring Spanien eller Portugal. Till en början kanske man bor där under månaderna september fram till mars april för att då åka hem till Sverige.

Vissa väljer att flytta för gott och ta med sig allt de äger och har och skapar ett helt nytt liv utomlands. Det kanske är de som är pensionärer eller börjar närma sig pensionsålder som flyttar för gott. Samtidigt så kan det vara skönt att ha en bas här hemma där man kan återkomma. Helt klart så kostar det att ha boende i båda länderna.

Det kan säkert lösas med att eventuellt hyra ut någon av de bostäder då man inte använder dessa. Ett ställe som man har i Portugal eller Spanien borde kunna hyras ut under den period man är hemma i Sverige för att öka inkomsterna.