Angående kunskap och expertis i firman

Att driva en liten entreprenadfirma är ganska vanligt över hela landet. Och medan de självfallet kommer i alla möjliga storlekar från de som är företagets enda anställda till ett flertal medarbetare, kommer alla störa på projekt där delar kräver kunskap eller expertis som firman saknar. Men det behöver inte alltid vara ett problem.

Att ta sig an något som en renodlat VVS-projekt när ingen på firman besitter dessa kunskaper är en sak. Men att ta sig an ett projekt där endast en av delarna råkar vara VVS-relaterad är en annan sak. Åtminstone för ett firma som sett till att skapa kontakt och samarbeten med andra experter.

Att skapa dessa kontakter och etablera samarbetet betyder oftast mer arbetsmöjligheter för båda firmorna. Men det gäller också att underhålla dessa samarbeten och alltid se till att ge lika mycket som man tar.

Även en nystartad firma kan tjäna stort på att tidigt försöka ge sig ut och skapa dessa kontakter. Ta och kolla upp vilka firmor som finns i ditt lokala område och efterforska dem för att se vilka som har gott rykte.

Men se också till att du inte tar dig an projekt där du måste outsourca i stort sett allt arbete eller liknande. Du måste ju också se till att bygga upp ditt eget rykte utifrån de bra jobb du gör och kontakten du har med dina kunder.